Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Φτερά και πούπουλα...

  ...οι περισσότεροι θεωρούμε ότι υπάρχουν μόνο για να σκεπάζουν τα σώματα των πουλιών ή για να γεμίζουμε τα μαξιλάρια μας....!!! Να όμως που στο χώρο της φαντασίας του καθενός τα φτερά και τα πούπουλα λαμβάνουν ένα διαφορετικό νόημα...για παραπάνω χρήσεις.....

   

  Σκουλαρίκια με φτερά....













 Η Victoria Secret έντυσε τα μοντέλα της με φτερά....




     Και μία στυλιστική άποψη...παπούτσια με πούπουλα!!!!!



Όπως λέει όμως και ο Jorge Bucay  ''Τα φτερά είναι για να πετάς'' (Μύθος-Παραβολή):                                                 

 







 Στην ζωή μας πολλές φορές χρειάζεται να κάνουμε νέα άλματα και αναζητήσεις που ξεκινάνε πάντα με το πρώτο μικρό βήμα. Συνήθως αμφιβάλλουμε, φοβόμαστε το άγνωστο, το τι θα συναντήσουμε, πως θα αντεπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες και στο νέο περιβάλλον. Δηλαδή φοβόμαστε το ρίσκο και την αποτυχία.

   Η αλήθεια είναι όμως, πως πρέπει να επιλέξουμε, και αν θέλετε :να ''παίζουμε'' αυτό το παιχνίδι. Μπορεί να χάσουμε, μπορεί να κερδίσουμε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα μάθουμε, θα αναζητήσουμε, θα ψάξουμε και το μόνο σίγουρο είναι πως θα αποκομίσουμε την εμπειρία ότι προσπαθήσαμε, και δεν μείναμε μόνο στις σκέψεις του νου.

   Πρέπει να επιλέξουμε , αν θα αναλωνόμαστε στα ίδια και στα ίδια ή εάν θα ξαν'ανοιχτούμε σε νέα ταξίδια.Η επιλογή είναι δική μας, όπως άλλωστε η απόφαση και το ταξίδι.

   Τα φτερά μας λοιπόν, είναι για να πετάμε και όχι για να φαντάζουν όμορφα πάνω μας...ας τα ξεδιπλώσουμε και ας επιχειρήσουμε το ταξίδι...

                                            ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΣ 



Υ.Γ.  Να Χαμογελάτε!!!

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Δώστε μανιτάρια στο λαό...(μπας και ευθυμήσει λίγο!!!)

Εγώ πάντως έκανα ότι μπορούσα με τα μανιταράκια μου....







Ελπίζω να σας άρεσαν!!!

     ...και όπως λένε και οι Faithless με το τραγούδι τους Mushrooms:


''I Was with my girlfriend
This is down in Florida
She took me to this place
It had al kind of things growing
She gave me something
It was a mushroom
 "Εat it", she said.
A mushroom, what is that?
She said "EAT IT".
I don't think she mean it
She's kind of a wild girl
I don't think she was that wild
So I ate the mushroom
And I said "It doesn't taste like much"
She said "Wait a minute"
So I waited a minute
I waited a few minutes 
And the next thing I know, I was walking on clouds
THEY were beautiful clouds
And my girlfriend was talking to me
While I was walking on the clouds
And everything felt beautiful
I almost felt like I didn't have any feet,
No floor under me

It was beautiful!!!!!...''


Να χαμογελάτε!!!

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Μια ωραιαία πεταλουούδα




Στην αρχαία Ελλάδα οι πεταλούδες ονομάζονταν «ψυχές», καθώς πιστευόταν ότι είναι οι ψυχές των νεκρών. Οι αρχαίοι Έλληνες ονόμαζαν την πεταλούδα «σκώληκα ή καμπή», ενώ τη χρυσαλλίδα, το επόμενο δηλαδή στάδιο στάδιο μεταμόρφωσης από την κάμπια, «νεκύδαλλο», που σημαίνει «περίβλημα νεκρού».

Στην ελληνική αλλά και τη ρωμαϊκή μυθολογία η Ψυχή, μια θνητή, απελευθερώθηκε από το θάνατο από τον Δία και η μυθολογική εικονοπλασία την αναπαριστά πολλές φορές με φτερά πεταλούδας. Απελευθερωμένο από τον θάνατο το σώμα της Ψυχής θα μπορούσε να πετάξει ελεύθερα στα ύψη, αναχωρώντας από τα δεσμά της χρυσαλίδας της.

Οι πρωτοευρωπαϊκοί λαοί γενικά πίστευαν ότι η ανθρώπινη ψυχή έπαιρνε τη μορφή της πεταλούδας και έτσι την αντιμετώπιζαν με μεγάλο σεβασμό, συχνά με φόβο. Οι Βορειοευρωπαϊκοί λαοί είναι γεμάτοι παραδόσεις για το γεγονός ότι τα όνειρα δεν είναι τίποτε άλλο από περιπλανήσεις της ψυχής-πεταλούδας σε άλλους κόσμους. Στη νότια Γερμανία οι παραδόσεις αναφέρουν ότι οι νεκροί ξαναγεννιούνται σαν παιδιά που πετούν τριγύρω με τη μορφή της πεταλούδας. Τούτο συνδέει τις πεταλούδες με την ιδέα της γονιμότητας. Οι Ιρλανδοί με τη σειρά τους θεωρούν ότι οι πεταλούδες είναι οι ψυχές των νεκρών που περιμένουν να περάσουν από το Καθαρτήριο.

Το φαινόμενο της πεταλούδας είναι μια ποιητική μεταφορά, στη θεωρία του χάους για το φαινόμενο της ευαίσθητης εξάρτησης ενός συστήματος από τις αρχικές συνθήκες. Σύμφωνα με μια από τις διατυπώσεις, λέγεται ότι "αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα". 

Και η συνονόματη ταινία, η οποία είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!!!!


Να και οι δικές μου πεταλούδες...

           Βραχιολάκι για το πόδι....

                                   

             Μπρελόκ...




                  Σκουλαρίκια...


                   Βραχιόλια...





                 Κολιέ...


Καλώς Ήρθατε!!!


Το όνομα μου είναι Κατερίνα και είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας τις δημιουργίες μου...οι οποίες είναι αποτέλεσμα των ερεθισμάτων που παίρνω απο τη ζωή...τη φύση...και τον κόσμο γενικότερα!!! Πάντα πίστευα ότι τα μικρά πράγματα είναι αυτά που σε χαροποιούν περισσότερο και σου φτιάχνουν τη διάθεση!!! Έτσι με αυτό τον τρόπο προσπαθώ και εγώ να μεταδώσω την καλή μου διάθεση και τη φαντασία μου μέσω των πραγματων που φτιάχνω, τα οποία ξεκινούν από κάτι...μία ιδέα...και καταλήγουν σε κάτι τελείως διαφορετικό και μοναδικό κάφε φορά...!!! Ελπίζω να σας αρέσουν και να κάνουμε ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ!!!

Να Χαμογελάτε !!!! Κατερίνα