Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Help???Η' μάλλον βοήθεια???

Λοιπόν φίλοι μου καλοί και αγαπημένοι βρίσκομαι στη μέση μίας κρίσης προσωπικής και έχω διλήμματα για τα περισσότερα πράγματα που αφορούν τη ζωή μου,τις σπουδές μου,τη δουλειά μου κ.τ.λ....και γι' αυτό το λόγο έχω χαθεί!!Πιστεύω πως με το πέρασμα του καιρού θα τα ξεμπερδέψω οοοόλα αλλά θέλω και τη δική σας βοήθεια σε κάτι!!Με έχει πιάσει μια απογοήτευση τελευταία και δεν θέλω να γράφω στο blog μου γιατί νιώθω ότι δεν με εκφράζουν απόλυτα αυτά που λέω!Και τι εννοώ με αυτό??Απλά πιστεύω ότι με τα αγγλικά δεν εκφράζομαι όπως θέλω ΕΓΩ να εκφραστώ και δεν λέω όλα αυτά που θέλω να πω.Γιατί κακά τα ψέμματα όσο καλά και να έχεις ΜΑΘΕΙ μια γλώσσα αλλιώς εκφράζεσαι και χρησιμοποιείς τη ΜΗΤΡΙΚΗ σου!Ιδιαίτερα όταν η γλώσσα σου είναι από τις πλουσιότερες στον κόσμο νιώθεις και κάπως άσχημα να μην την χρησιμοποιείς.Και εμείς οι Έλληνες έχουμε και ένα άλφα χιούμορ δηλαδή που πως στα κομμάτια να το περάσεις μέσω των αγγλικών!!Γι 'αυτό το λόγο λοιπόν, σκέφτηκα να γράφω από δω και πέρα στα ελληνικά γιατί πιστεύω πως έτσι θα το ευχαριστιέμαι και περισσότερο!!Και αυτή είναι η ουσία έτσι δεν είναι??ΑΛΛΑ (γιατί όοοοολα έχουν το ΑΛΛΑ τους) το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που έχω και ξένους αναγνώστες είναι σαν να τους κρεμάω καθώς δεν θα καταλαβαίνουν τι θα γράφω.Έχω βάλει βέβαια και μεταφραστή γιατί όταν το πρωτοάρχισα το blog μου έγραφα στα ελληνικά,αλλά όλοι ξέρετε τι σόι μετάφραση κάνει...τελείως ασύντακτες είναι οι προτάσεις!!Από το μυαλό μου περνάνε ιδέες του τύπου να γράφω σε μία δημοσίευση και ελληνικά και αγγλικά μαζί...ή μόνο ελληνικά...ή να συνεχίσω μόνο αγγλικά...ή και ακόμα να φτιάξω θυγατρικό έτσι ώστε να υπάρχουν δύο "Happy Kathy" ένα στη μία γλώσσα και ένα στην άλλη!!!Οπότε καταλαβαίνεται πως είμαι σε αδιέξοδο γιατί ΔΕΝ μπορώ να αποφασίσω ΤΙ να κάνω!!Γι' αυτό θέλω να με βοηθήσετε καλοί μου φίλοι!!!Περιμένω την άποψή σας και τις ιδέες σας!!!


DSC_0609

Μην ξεχνάτε να χαμογελάτεεεεεεεε!!!!(Ακούγεται πιο όμορφο στα ελληνικά...χεχε)

Πολλά φιλιάααααααα

20 σχόλια:

  1. Αγαπητή κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. Όταν ξεκίνησα, το πρώτο blog που διάβασα ήταν ένα γνωστό fashion blog ελληνικό. Εντυπώσιαστηκα τόσο πολύ που το παρακολουθούσα για καιρό και κάποια στιγμή επικοινώνησα με τη blogger για να της δηλώσω το θαυμασμό μου... Η εν λόγω, με αγνόησε παντελώς, πράγμα που με προβλημάτισε και με απογοήτευσε για καιρό, αφού θεωρώ ότι της μίλησα ευγενέστατα. Έτσι πείσμωσα και αποφάσισα να φτιάξω κι εγώ ένα (παρότι δεν είχα καμία επαφή με το ίντερνετ εως τότε - εννοω ότι δεν ήξερα ούτε αναζήτηση στο google να κάνω...). Επίσης αδίκως έβγαλα το βιαστικό συμπέρασμα πως οι λίγοι που θα έχουν blog στη χώρα μας, προφανέστατα είναι αγενείς και ψώνια. Πόσο έξω είχα πέσει!!! Είσαι από τις πρώτες που γνώρισα (μαζί με την υπέροχη Anzouya) και τώρα που σας βρήκα όλους, αισθάνομαι ότι δε μπορώ να πω όσα θέλω σε σας στα αγγλικά και αντίστοιχα δε μπορώ να ξεγράψω και τους τόσους ξένους που με στήριζουν ενεργά για μήνες... Έχω καταλήξει ότι η καλύτερη λύση είναι ένα "επιχειρισιακό" blog για τη δουλειά σου, που να συνδέεται με etsy κ.λ.π. και ένα δεύτερο προσωπικό στα ελληνικά για να γράφεις τις σκέψεις σου γενικότερα. Βέβαια εγώ δε μπορώ να κουμαντάρω το ένα (hello - έχω μια βδομάδα να γράψω επειδή τρέχω στις πλατείες!!), αλλά το έχω σκεφτεί πολύ! Συγγνώμη για το εκτενές σχόλιο, αλλά έπρεπε κάπως να εξηγήσω!! Ελπίζω να σε κάλυψα! Φιλάκια τρελλοκόριτσο!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελληνικά γλυκειά μου!!!!!Αλλωστε μεγάλο ποσοστό ελληνικών λέξεων χρησιμοποιούν οι Αγγλοι,αλλά και άλλοι λαοί,που αν τους τις απαγορεύσουμε δεν θα μπορούν να συνεννοηθούν!!Ευκαιρία τώρα με το ιντερνετ να ερθουν σε επαφή με την γλώσσα μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι και να γνωρίσουν την πλουσιότερη και μαθηματική γλώσσα!!
    Οσο για τους ξένους αναγνώστες σου μπορείς να προσθέτεις και αγγλικό κείμενο σε περίληψη!!Φιλάκια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ έχω να πω ότι κατ'εμέ η καλύτερη λύση είναι να γράφεις το ποστ στα ελληνικά και μετά και στα Αγγλικά. Το δεύτερο θα ήταν μπέρδεμα κατά τη γνώμη μου εκτός αν τίθεται θέμα προσωπικό-επαγγελματικό όπως ανέφερε η dimi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. egw to xw lysei to 8ema..allote grafw sta ellhnika, allh fora agglika k allh fora greeklish..analoga ta kefia loipon ..

    oso gia to sxolio ths dimis exw na pw pws to xw janakousei pws palies bloggers dn milane se nea koritsia...ti na pw...blakeies..egw pali pou milaw dn me rwtaei kamia tpt!loooool
    filakia k mhn zorisezai..opws niw8eis praje!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hello και από εμένα. Η πιο απλή λύση πιστεύω είναι να γράφεις και στις δύο γλώσσες αφου έχεις και ξένους αναγνώστες. Μπορεί να σου παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο για να κάνεις μια ανάρτηση αλλά σίγουρα είναι καλύτερο και πιο εύκολο από το να προσπαθείς να κουμαντάρεις 2 blogs (το σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα παρατήσεις το ένα από τα δύο). Κάλα τα ελληνικά και να υποστηρίζουμε τη γλώσσα μας, αλλά όπως και να'χει, το internet είναι παγκόσμιο και αν θες να "ακουστείς" και παραέξω τα αγγλικα επιβάλλονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάνε ότι σου λέει η καρδία σου!Εμένα μου αρέσει ότι και αν κάνεις!
    Σε φιλώ!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω θα συμφωνησω με την Alex απο πάνω! Σίγουρα σε αυτη την φάση της ζωής σου δεν θα θέλεις κάτι που να σε κουράζει. Εκφράσου ελεύθερα λοιπόν σε όποια γλώσσα σου βγαίνει και οι αναγνώστες σου θα την βρουν την λύση τους! Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. βρε κοριτσάκι μου γιατί παιδεύεσαι;;; Κάνε αυτό που θα σε κάνει να αισθάνεσαι πιο πλήρης και ευχαριστημένη , εγώ για παράδειγμα μπορεί να είμαι σκα..α όλη μέρα , γράφω μετά στο μπλογκ μου και ξαλαφρώνω , ενώ πολλές φορές μοιράζομαι όμορφες στιγμές μου μαζί σας. Το γράψιμο είναι βάλσαμο για την ψυχή μην το στερείς από τον εαυτό σου!!! φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Love that picture... what a dreamy, peaceful looking place :)

    ♥ Cat brideblu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπέρδεμα ε?Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις την άκρη...Φτάνει να κάνεις αυτό που γεμίζει εσένα...Είτε "καλησπέρα",είτε "hello" εμείς θα είμαστε εδώ και θα τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. pies 3-4 mpurakia(u know what am sayin)

    kai grapse!! ellinika pistevw tha itan kalutera..hav fan@@@@!!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπορέις να γράφεις και στα δύο
    αλλά κανείς δεν είπε ότι πρέπει να είναι ιδιο το κείμενο...
    οπότε μπορείς να γράφεις στα ελληνικά ότι θες να μοιραστείς και να γράφεις και στα αγγλικά
    με τον τροπο που σε εκράζει το καθένα^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γλυκιά μου φυσικά η επιλογή είναι δική σου,αλλά αν θες την άποψη μου να χρησιμοποιείς την γλώσσα με την οποία μπορείς να εκφραστείς καλύτερα!!

    Εγώ χαίρομαι περισσότερο στα ελληνικά τα blogs γιατί μπορώ να τα διαβάζω πιο άνετα,ας πούμε με χαλαρώνουν περισσότερο..

    Φυσικά καταλαβαίνω και τα κορίτσια που γράφουν στα Αγγλικά επειδή θέλουν να απευθύνονται και σε άλλο κοινό..

    Μάλλον σε μπέρδεψα ε;;;

    Πάντως ότι και να αποφασίσεις θα είμαι εδώ εγώ!!

    Φιλάκια χαρούμενο κορίτσι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κι εγώ ελληνικά γράφω, η αλήθεια όμως είναι ότι δεν έχω χρόνο να γράφω σε 2 γλώσσες..Απο το να εχεις 2 μπλογκ ομως νομίζω είναι πιο εύκολο να κάνεις τις αναρτήσεις και στις δυο γλώσσες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Hang in there friend. Life sure does get pretty busy sometimes. Hope you have a great weekend :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. se katalavaino gia ta ellinika. Alla m aresei to gegonos oti epikoinono kai me kosmo ektos synoron!

    http://anmarkdesign.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΠΡΑΒΟ KATHY!!!!!!!!!!
    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ;
    ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΛΛ ΕΣΥ ΚΑΝΕ Ο'ΤΙ Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ!!!!!!!!
    ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ 14.03 ΜΜ ΓΡΑΦΕΙ 4.02ΠΜ;
    ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ;
    ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλώς σε βρήκα!!! Πολυ cute το blog σου :) αγγλική λεξη χρησιμοποίησα στο σχόλιο....αλλα η γνωμη μου είναι αν εκφράζεσαι καλύτερα στα ελληνικα, να γράφεις στα ελληνικα :) Βεβαια...εσυ αποφασίζεις! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Thank you veryyy much for your visit...