Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Happy March

Η ιστορία του.....
Ο Μάρτης ή Μαρτιά είναι ένα παμπάλαιο έθιμο, με βαλκανική διασπορά. Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια. Οι μύστες των Ελευσίνιων Μυστηρίων έδεναν μια κλωστή, την Κρόκη, στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι.
Από τη  ως τις 31 του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον Μάρτη ή Μαρτιά. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν. Τον φτιάχνουν την τελευταία μέρα του Φλεβάρη και τον φορούν την πρώτη μέρα του Μάρτη, πριν βγουν από το σπίτι.
Σε μερικές περιοχές ο Μάρτης φοριέται στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού σαν δαχτυλίδι για να μην σκοντάφτει ο κάτοχός του. Το βραχιολάκι αυτό το βγάζουν στο τέλος του μήνα, ή το αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές όταν δουν το πρώτο χελιδόνι, για να τον πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους.
(πηγή πληροφοριών:san simera )
happy march 14 (2) happy march 14 (1) happy march 14 (4) happy march 14 (3) happy march 14 (5) happy march 14 (6) happy march 14 (7) happy march 14 (8)

Μάρτης γδάρτης και παλουκοκαύτης λέει ο λαός...και έρχεται σε λίγες μέρες!!
Γι'αυτό αποκτήστε το happy μαρτάκι σας για ένα καλότυχο και χαρούμενο μήνα!!
Διαλέξτε το δικό σας τώρα... 
(πληροφορίες στο happykathyjewellery@gmail.com)

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Handmade of the week- Fountaki !!

Fountaki (7)

Σήμερα θα σας παρουσιάσω με πολύ αγάπη την όμορφη χειροποίητη δημιουργία της  Ελένης!Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι φίλη με την Ελένη και την αδερφή της και γι'αυτό όταν άκουσα ότι έπιασε βελονάκι στο χέρι της και άρχισε να δημιουργεί ήμουν σίγουρη ότι θα κάνει θαύματα!!Μέχρι στιγμής φτιάχνει κυρίως σκουφάκια σε πολύ όμορφους χρωματικούς συνδυασμούς και τα συνοδεύει με φωτογραφίσεις ιδιαίτερης αισθητικής και διακόσμησης για τον καθένα!Κοιτάξτε πως μου έστειλε εμένα ότι είναι έτοιμο το δικό μου...

1656430_10152168553383604_719657824_n

Τρελάθηκα από τη χαρά μου μόλις το είδα!!Μπορείτε και εσείς να δείτε τα σχέδια της στο Printerest ενώ το όνομα που συνοδεύει τις δημιουργίες της είναι <<fountaki>> (πόσο τέλειοοο???)

Fountaki (4) Fountaki (3) Fountaki (5) Fountaki (6) Fountaki (2) Fountaki (1)

Ελπίζω να σας άρεσε η σημερινή μας χειροποίητη δημιουργία...μέχρι να τα ξαναπούμε...ΜΗΝ ξεχνάτε να ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ!!!

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Music Monday

Όπου φυσάει ο άνεμος πάνε....

 photo air.gif

 photo DSC_0096.gif

..όπου φυσάει ο άνεμος γίνονται άνεμος!!!



και καλή μας ανεμοδαρμένη εβδομάδα!!!